DVORANSKI HOKEJ: Hrvatski prvaci, hokejaši Zeline ostvarili najbolji rezultat u povijesti

DVORANSKI HOKEJ: Hrvatski prvaci, hokejaši Zeline ostvarili najbolji rezultat u povijesti
Foto: Press

Pobjedom španjolskog Complutensea u Svetom Ivanu Zelini završen je EuroHockey Indoor Club Trophy, kup prvaka B skupine u dvoranskom hokeju za muškarce. Osim Španjolaca, u viši rang se plasirao i poljski Grunwald. U nižem rangu sljedeće godine igrat će predstavnici Češke i Danske.

Hrvatski prvaci, hokejaši Zeline, završili su turnir na petom mjestu, što je najbolji rezultat ove momčadi u povijesti ovog natjecanja, nakon šestih mjesta posljednje dvije sezone. Tako će predstavnik Hrvatske (Final Four je za dva tjedna) i sljedeće godine igrati u drugom razredu europskog klupskog hokeja. Zelina je u prvom dijelu natjecanja igrala u grupi sa Španjolcima i Poljacima i time je peto mjesto još veći uspjeh.

Uoči turnira, u Zelini su se nadali borbi za ulazak u najviši rang europskog hokeja i malo je nedostajalo da se to ostvari na turniru koji je ove godine bio najjači u posljednjih deset godina.

U prvoj utakmici turnira protiv pobjednika Complutensea vodili su s 5:1 17 minuta prije kraja i na kraju izgubili 8:5. U drugom dvoboju bez problema su pobijedili češku Slaviju 6:0. U dvoboju protiv pobjednika turnira, Grunwalda, odigrali su hrabro i tek pred kraj izgubili s 5:3. Time su ušli u grupu za ostanak, gdje su u subotu navečer s 5:4 pobijedili francuski Amiens, a turnir su u nedjelju završili s visokom, 10:3 pobjedom nad danskim Sørbymagleom.

“Sitnice su u dvije utakmice, sa Španjolcima i Poljacima, prevagnule na stranu suparnika i ostaje žal za boljim rezultatom, odnosno ulaskom u grupu u kojoj se odlučivalo tko će u viši rang. Dali smo sve od sebe, a peto mjesto je ipak pomak naprijed”, rekao je nakon turnira Damir Hrupec, trener Zeline.

Za Zelinu su na ovom turniru nastupali: Jurica Benković, Serhii Koval (golmani), Antonio Žilić, Aleksandr Lykov, Marko Marić, Bohdan Kovalenko, Darjo Tolušić, Andrija Hršak, Petar Hršak, Mario Ilinović, Anže Fujs i Gregor Fujs.