Dvojici vozača 36.000 kuna kazne, policija objavila kakve su prekršaje počinili

Ilustracija | Foto: MUP

Dvojica nesavjesnih vozača koje je zagrebačka policija zatekla u počinjenu prometnih prekršaja kažnjena su novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 36.000 kuna, priopćila je PU zagrebačka.

U subotu 12. ožujka 2022. godine dvadeset minuta poslije ponoći 23-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Zagrebačkom cestom u smjeru juga. Provedenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova.

Također, daljnjim nadzorom je utvrđeno kako 23-godišnji vozač upravlja vozilom dok u krvi ima alkohola u organizmu od 1.19 g/kg te da tijekom vožnje nije koristio ugrađeni sigurnosni pojas. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 16.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci.

U subotu, 12.ožujka 2022. godine oko 22.20 sati 21-godišnjak je prije stjecaja prava upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka autocestom A1 u smjeru sjevera. Također provedenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili kako 21-godišnji vozač, zbog skupljenih negativnih prekršajnih bodova ima i zabranu polaganja vozačkog ispita.

Vozač je uhićen a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna, kao i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.