Dvojica Rumunja starici poklonili set noževa pa je opljačkali, uzeli su zlato i novac

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljanina starosti 18 i 44 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “teška krađa” na štetu 86-godišnjakinje.

Sumnja se da su dvojica rumunjskih državljana 4. listopada 2021. godine u popodnevnim satima osobnim automobilom marke VW zagrebačkih registarskih oznaka došli na adresu u Zagrebu, Ulica grada Mainza. Tom prilikom je 44-godišnjak ostao čekati u vozilu ispred stambene zgrade, a dok je 18-godišnjak ušao unutra gdje je ispred lifta uočio žensku osobu starije životne dobi te s njom započeo razgovor, slijedeći ju do njenog stana, priopćila je PU zagrebačka.

U razgovoru, osumnjičeni je obećavao oštećenoj da će dobiti poklon te pokazivao set noževa. Dolaskom do stana, ušao je unutra, bez njezinog poziva te, u jednom trenutku, zaista joj je i predao set noževa. Zatim je počeo pretraživati ladice kako bi pronašao zlatninu.

Nakon dolaska člana obitelji, također starije životne dobi, osumnjičeni je nastavio s pretraživanjem po stanu, a sve kako bi pronašao zlato, bez dopuštenja oštećenih, koji su bili u strahu zbog njegovog ponašanja i nisu mu se usudili suprotstaviti.

Nakon što je uspio pronaći zlatni lančić, nekoliko pari naušnica te 600 kuna, dao se u bijeg do vozila gdje ga je čekao 44-godišnjak, a kojem je predao otuđeno s ciljem daljnje prodaje.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 9.750 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu.