Duž Ulice grada Vukovara zapaljene svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Duž Ulice grada Vukovara svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Foto: Zagreb.hr

U povodu obilježavanja obljetnice pada Vukovara, a u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pod nazivom “I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar”, u Zagrebu su duž Ulice grada Vukovara zapaljene svijeće.

U Ulicu grada Vukovara došao je i premijer Andrej Plenković s obitelji kako bi izrazio pijetet i poštovanje. Na Twitteru je objavio da se “sa zahvalnošću prisjećamo predvodničke uloge dr. Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i svih koji su utkali život za slobodnu i demokratsku Hrvatsku”.

Kod križanja Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice svijeću u spomen na žrtve zapalio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tradicionalno, obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i još 48 udruga i klubova hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a organizaciji se pridružuje 50 braniteljskih udruga iz Zagreba te 14 osnovnih i srednjih škola.