DUVNJAK OPTIMISTIČAN: “Imamo dobru ekipu, spremni smo za velike stvari!”

Foto: HRS

Još samo jedan dan ostao je do odlaska hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Egipat koje počinje u srijedu, 13. siječnja.

Prva postaja izabranika Line Červara bit će Aleksandrija, a protivnici Japan, Katar i Angola. Atmosfera u hrvatskim redovima je sjajna, a prva utakmica protiv Japana, 15. siječnja 2021. godine, očekuje se s nestrpljenjem. Uoči puta u Egipat, legendarni izbornik Lino Červar i kapetan Domagoj Duvnjak najavili su Prvenstvo.

“Mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi”, izjavio je danas Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije,

“Iza nogometa, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju da li smo se mi borili, njih ne možeš prevariti. Nakon djevojaka, opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi, još ako budmo opravdali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit”, dodao je Červar

Domagoj Duvnjak, kapetan muške seniorske reprezentacije, je optimističan, ističe da Hrvatska ima dobru ekipu.

“Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu, ponavljamo se svake godine. Tako da opet kažem, utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta baciti se na glavu. Definitvno nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da nas nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokud ćemo dogurati ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas!“, rekao je Duvnjak.