Dubravka Vrgoč izabrana za ženu godine

Dubravka Vrgoč, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, izabrana je za ženu godine. U konkurenciji šest iznimnih žena, Vrgoč je odnijela laskavu titulu zbog “iznimne međunarodne prezentacije hrvatskog kazališta”.

Dubravka Vrgoč je i prva predsjednica Europske kazališne konvencije koja okuplja tridesetak najvažnijih repertoarnih kuća, a njezin uspješan projekt Festival svjetskog kazališta mnogi prepoznaju kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj. “Ove su žene primjer za tisuće drugih”, poručila je, izrazivši želju da će im društvo biti potpora u njihovu radu i angažmanu, piše hrt.hr.

Ove godine za nagradu Žena godine kandidirane su bile i vlasnica tvrtke Paprenjak Sanja Opačak, autorica knjige Zašto smo manje plaćene Gordana Frgačić, šefica kuhinje hotela Esplanade Zagreb Ana Grgić, voditeljica IT produkcije Societe Generale Splitske banke Marijana Puljak i viša pravna savjetnica u GONG-u Vanja Škorić.

Izbor za Ženu godine održan je pod pokroviteljstvom Vladina Ureda za ravnopravnost spolova, čija je predstojnica Helena Štimac Radin zahvalila urednici časopisa Zaposlena Ani Gruden na ustrajnosti u organizaciji projekta koji promiče ulogu žena u društvu.