Državljanin BiH na granični prijelaz stigao s puškom, pištoljem i drogom, a onda pokušao pobjeći

Ilustracija | Foto: MUP

Pretragom vozila na graničnom prijelazu Slavonski Brod pronađena je automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajućeg streljiva, 4220 grama marihuane i 38,75 grama amfetamina.

“Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Carine, dana 3. rujna, u 22.48 sati kontrolirali teretno i priključno vozilo (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka), kao i 41-godišnjeg vozača državljana Bosne i Hercegovine”, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Prilikom vršenja granične kontrole 41-godišnjak je dragovoljno predao 38,75 grama droge amfetamin. U daljnjoj kontroli korišten je službeni pas za detekciju droga, koji je reagirao na prisutnost droga u kamionu, radi čega su policijski službenici zatražili nalog od Općinskog državnog odvjetništva za pretragu vozila.

Nadalje, policijski službenici su 41-godišnjem vozaču ponudili testiranje na drogu, što je on odbio, a prilikom smještanja u službeni automobil osumnjičeni je pokušao pobjeći, u čemu je spriječen od policijskih službenika uz primjenu sredstava prisile.

Jučer, 4. rujna temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su izvršili pretragu teretnog i priključnog vozila uz pomoć službenog psa, kojom prilikom je pronađena jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajućeg streljiva.
Nadalje, tijekom pretrage je pronađeno i 4220 grama droge marihuana.

Policijski službenici protiv 41-godišnjeg osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodanja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.