DRAMA NA BUKOVAČKOJ CESTI: Upucan muškarac koji je spriječio krađu automobila

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Večeras je na Bukovačkoj cesti ranjen muškarac koji je spriječio krađu automobila. Lopov se zatim dao u bijeg, ali ga je policija ubrzo uhitila.

“Danas, 27. siječnja oko 18.40 sati na Bukovačkoj cesti, prema do sad prikupljenim informacijama dvojica muškaraca uočila su počinitelja pri provali u vozilo. Jedan od njih krenuo je prema počinitelju kako bi ga spriječio u tome, nakon čega se provalnik dao u bijeg da bi, u trenutku kada ga je muškarac sustigao, iz vatrenog oružja ispalio hitac i ranio ga”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U suradnji s građanima policijski su službenici na terenu brzo reagirali i u istom ga dijelu kvarta pronašli, uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Teško ozlijeđenom muškarcu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te je izvan životne opasnosti.

Policija je objavila da su trojica zaposlenika gradskog poduzeća uočila muškarca koji je provalio u Land Rover njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 71-godišnjaka te je najmlađi od njih starosti 34 godine potrčao za počiniteljem. Sustigao ga je i pokušao zadržati zbog čega ga je on ranio vatrenim oružjem i dao se u bijeg.

“Kroz suradnju s građanima i temeljem prikupljenih informacija na samom mjestu događaja policijski su se službenici dali u potragu te su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je počinitelj pobjegao. U blizini tog mjesta u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac uočili su i počinitelja te svjesni težine djela za koje su sumnjali da je prethodno počinio izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati te da se zaustavi, a na što se on oglušio. Tada preskače zid, a što nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao. U kratkom vremenu počinitelj je pronađen, svladan je njegov otpor te je doveden u službene prostorije. Kod njega je pronađeno vatreno oružje, a ujedno i nož, dok je ozlijeđenom 34-godišnjaku liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb koji je, iako teško ozlijeđen, izvan životne opasnosti”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.