Drama HNK od siječnja dobiva novog člana! Riječ je glumcu koji je ostavrio niz zapaženih uloga

Iva Hraste Sočo, Živko Anočić, Nenni Delmestre
Foto: HNK

Glumac Živko Anočić od siječnja 2024. godine postaje član Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Dolaskom na mjesto prvaka Drame najvećega nacionalnog kazališta, Živko Anočić svojim iznimnim glumačkim talentom zacijelo će osnažiti ansambl i doprinijeti još većoj umjetničkoj kvaliteti predstava.

“Iskrene čestitke Živku Anočiću na pridruživanju našem ansamblu Drame. Ujedno mi je i veliko zadovoljstvo što imam priliku naglasiti kako smo protekle i ove sezone obogatili sva tri naša ansambla novim talentima, jer to je veoma važno za umjetničku kvalitetu našega kazališta”, izjavila je intendantica HNK-a u Zagrebu Iva Hraste Sočo.

Ravnateljica Drame Nenni Delmestre izrazila je zadovoljstvo što glumac poput Živka Anočića nastavlja razvijati svoj sjajan glumački potencijal upravo na pozornici zagrebačkoga HNK-a.

Smatram kako će njegov dolazak bitno doprinijeti uspješnosti naših predstava, a raduje me što mogu najaviti kako ćemo Živka moći vidjeti već u veljači na premijeri predstave Fafarikul u režiji Ivana Planinića, te početkom travnja u Nebeskom svodu u režiji Marine Pejnović.

Živko Anočić od 2006. stalni je član ansambla “Trešnje”, a od 2011. bio je angažiran u ansamblu “Gavelle” te je ostvario niz zapaženih televizijskih i filmskih uloga.