Dragon BBQ – novootvoreni restoran koji će oduševiti ljubitelje azijske kuhinje

Foto: Press

Prema istraživanju gastro navika građana Hrvatske, azijska kuhinja, a među njima hrana pripravljena prema kineskoj gastro kulturi, druga je najpopularnija odmah nakon talijanske.

Razlog je to zbog čega se Tong Chen, ugledna poduzetnica koja već 26 godina posluje u Hrvatskoj i vlasnica restorana s kineskom gastro ponudom, odlučila otvoriti na više od 120 četvornih metara prostora Dragon BBQ restoran. (Radnička cesta 52, Green gold centar, – 1 etaža, Zagreb)

Foto: Press

Novootvoreni restoran predstavlja svojevrsnu simbiozu azijske kuhinje kojom dominiraju okusi tajlandske, japanske, korejske, kineske i mongolske kuhinje, do sada hrvatskim ljubiteljima hrane nikad predstavljene na ovako sveobuhvatan, raznolik i sadržajan način.

Članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Tong Chen, doajenka kineske kuhinje u Hrvatskoj s više od dva i pol desetljeća ugostiteljskog staža, ostvarila je svoju želju ponuditi i građanima željnih sveobuhvatnih okusa hrane, koncept koji nudi više od 50 različitih azijskih jela.

“Otvarajući azijski restoran Dragon Barbecue, po prvi puta smo na ovim prostorima u ovakvom konceptu ponudili i All You Can Eat buffet, kako za ručak tako i za večeru. Potrudili smo se u našoj širokoj lepezi od 50 jela obuhvatiti iznimno raznolik sadržaj – kako kroz ponudu hrane i pića, tako i prije svega nacionalnih jela koji dolaze iz različitih država azijskog kontinenta. Tako da uz vrlo popularni sushi, tempure ili wok, dolaze brojne salate, cijeli niz jela s roštilja, kao i jela od pečene ili kuhane ribe, a tu su i školjke. Specijalnost nam je sada i priprava steakova, uz naravno sve prisutni mongloski BBQ”, najavila je vlasnica Dragon BBQ restorana Tong Chen.

Foto: Press

Gastronomski novitet sveazijskog restorana svakako je i kulinarski show gdje svaki gost restorana može sam odabrati svježu hranu i složiti svoju gastro kombinaciju koju mu kuhar na licu mjesta uz roštilj spravlja.

“Imajući na umu stalni interes i gastro znatiželju građana Hrvatske za okusima Azije, nismo željeli propustiti uroniti sve što nudimo i u posebne sadržaje koji su namijenjeni za proslave rođendana, obljetnica, vjenčanja, poslovne proslave i događanja u našem BBQ Dragon restoranu. Kreirali smo posebne jelovnike i za poslovne prilike tako da smo koncipirali svoj ugostiteljski sadržaj i za poslovne objede, ali i proslave različitih namjena”, pojasnila je Tong Chen.