DR. TOPIĆ S PROČELNIKOM ZA KULTURU: Napretkovo poslovanje je potpuno transparentno

HKD Napredak, Bogovićeva 1
Foto: ZG express

Predsjednik HKD Napredak dr. Franjo Topić sastao se u Zagrebu s pročelnikom Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba Tedijem Lušetićem i tom prigodom upoznao pročelnika Lušetića s rezultatima rada u 2017. te programima HKD Napredak planiranim za 2018.godinu.

Posebno su razgovarali o projektu Dobrotvornog koncerta za Napretkov fond za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog,  koji je trebao biti održan 7. listopada prošle godine u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Nažalost, bivša uprava Napretkove Glavne podružnce Zagreb, na čelu s dr. Tomislavom Dubravcem, Miljenkom Puljićem i Draškom Semrenom prijetila je neredima na koncertu i intendantica je koncert otkazala.

Pročelnik Lušetić je naglasio da dugo prati sve što HKD Napredak radi te kako je svima koji su pratili Napredak poznato koliko  puno je Društvo napravilo od obnove do danas.  Naglasio je, također, da se ime predsjednika Franje Topića, gotovo kao sinonim, neodvojivo povezuje s Napretkom.

Prof. Topić je upoznao pročelnika s aktualnim problemom s Glavnom podružnicom Zagreb, naglasivši da se ovdje radi o nepoštivanju pravila Statuta i ostalih temeljnih akata unutar HKD Napredak, čime se jedan dio Uprave podružnice u Zagrebu sam isključio iz jedinstvenog društva Napredak. Sve Napretkovo poslovanje uključujući i financijsko potpuno je transparentno i u skladu sa Statutom i zakonima RH i BiH.

“Nažalost, iznošenjem poluistina, insinuacija i laži od strane bivšeg predsjednika dr. Dubravca i nekih drugih iz raspuštene uprave GP nanesena je velika šteta cijelom Društvu. No Napredak i dalje vrlo intenzivno radi. Članstvu Napretka, prijateljima i javnosti prostori Napretkova kulturnog centra u Bogovićevoj 1, s brojnim programima svakodnevno su otvoreni. Sve institucije u gradu Zagrebu uključujući gradonačelnika kao i Gradski ured za kulturu upoznate su s odlukom Središnje uprave HKD Napredak i Glavne skupštine HKD Napredak kojom je svim članovima raspuštenog Upravnog odbora Glavne podružnice Zagreb ( HKD Napredak-Zagreb) zabranjeno svako daljnje korištenje zaštićenog imena i znaka HKD Napredak i svaka aktivnost koju sada provode pod tim imenom je protuzakonita”, naglasio je Topić

Pročelnik Lušetić obećao je da će razgovarati s intendanticom HNK i zagrebačkim gradonačelnikom oko rješavanja otkazanog dobrotvornog koncerta za Napretkov fond za stipendiranje i dogovoriti novi termin. Predsjednik Topić je  pročelniku Lušetiću poklonio monografiju o radu Napretka od obnove do danas.

Komentari