Dr. Alemka Markotić proglašena ženom godine u tradicionalnom izboru časopisa Zaposlena

Dr. Alemka Markotić proglašena ženom godine u tradicionalnom izboru časopisa Zaposlena
Foto: Zagreb.hr

Časopis Zaposlena u srijedu je ženom godine proglasio znanstvenicu i liječnicu Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, koja se istaknula komunikacijom s javnošću u jeku borbe s koronavirusom.

“Alemka Markotić je izašla pod povećalo javnosti u jeku borbe s koronavirusom, u vremenima straha i nesigurnosti kada je njen lik postao sinonim za smirenje, sigurnosti i pogled u sretniju budućnost. Istaknuta je hrvatska znanstvenica i liječnica koja je u području znanosti, svojim dosadašnjim znanstvenim radom, značajno pridonijela i cjelokupnom razvoju hrvatskog društva jer su upravo znanost, znanje i istraživanja presudni za razvitak svake države. Njena je karijera prožeta usponima i postignućima koje je izborila marljivim radom i trudom, a dobitnica je nebrojeno mnogo nagrada i priznanja”, stoji u priopćenju organizatora ovog događaja.

“Alemka Markotić je žena koja je tijekom situacije povezane s koronavirusom smirivala naciju poput apaurina. Sve svoje znanje usmjerila je na očuvanje zdravlja ljudi. Davala nam je jasne poruke te pronašla načina da svakome tu poruku kaže na razumljiv način. Njezina jasnoća i odmjerenost bili su presudni za sve nas ovih posljednjih nekoliko mjeseci, a sigurno će nam biti važni faktori i u budućnosti. Profesionalnošću i izvrsnošću u obavljanju svog posla ona je inspiracija i primjer svima nama, a posebno ženama, pokazavši da se žensku snagu nipošto ne smije podcjenjivati”, izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena.

Dr. Alemka Markotić proglašena ženom godine u tradicionalnom izboru časopisa Zaposlena
Foto: Zagreb.hr

Na ovoj svečanosti bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Grad Zagreb kao institucija je oduvijek znao prepoznati važnost ženskog glasa u svakodnevnom radu, nastojeći promovirati ženska prava, zasluge i profesionalne uspjehe”, rekao je Bandić u svom obraćanju te čestitao dobitnici nagrade, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemki Markotić.

Ravnateljica Klinike gospođa Markotić zahvalila je na Nagradi u ime svih liječnica i znanstvenica te pozvala sve na podršku zdravstvenim djelatnicima koji se u ovom trenutku bore s epidemijom koronavirusa.