Dokumentarna serija “Legendarne prve dame” uskoro na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 17. svibnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 12:30 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Legendarne prve dame“.

Serija predstavlja osobni i politički život šest prvih dama Amerike: Nancy Reagan, Jackie Kennedy, Eleanor Roosevelt, Michelle Obama, Lady Bird Johnson i Hillary Rodham Clinton.

Prva epizoda govori o Michelle Obama. Godine 2008. ona je postala prvom Afroamerikankom na mjestu prve dame. Njezin suprug Barack Obama bio je prvi crni američki predsjednik. Do pobjede ih je donio val euforije. No, nisu baš svi bili oduševljeni što im je donijelo mnoge zlobne napade.

U drugoj epizodi pratimo jednu od najpoznatijih prvih dama u povijesti, Jacqueline “Jackie” Kennedy, suprugu predsjednika Johna F. Kennedya ubijenog u atentatu u Dallasu 22. studenog 1963. godine.

Jackie Kennedy bila je kratko u Bijeloj kući. Tih je 35 turbulentnih mjeseci nagovijestilo promjene u Americi, no bili su prepuni privatnih izdaja i javnih tragedija. Vidjet ćemo rijetko viđena privatna pisma, fotografije i intimne audiosnimke.

Otkrit ćemo kako je Jackie preuzela kontrolu nad J. F. K.-ovom uspomenom u danima nakon ubojstva. Napisala je da se radilo o kratkom trenutku slave koji je bio poznat kao Camelot.