Dođite na Zrinjevac u petak, točno u podne, otvaraju se ekosajam i zanimljiva izložba

sava-susret-kulture-i-prirode

U petak, u 12 sati otvara se izložbu “Sava – susret kulture i prirode” koja će do 14.03. biti postavljena na prostoru parka Zrinjevac.

Izložba prikazuje prirodnu i kulturnu baštinu poplavnog područja rijeke Save – bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te kulturnih tradicija i običaja, objavila je Zelena akcija koja je, zajedno sa svojim partnerima, organizator izložbe, a sve se odvija u okviru projekta “Sava kultura – NATURA”.

Na dan otvaranja izložbe u parku Zrinjevac će se od 10-17h održati i Eko-sajam. Na njemu će se predstaviti mali proizvođači s tog područja, na prodaju ponuditi svoje proizvode, ali i pokazati nešto od kulturnih tradicija.

Med, suhomesnati proizvodi, zimnica, domaća pića, kolači ali i ručni radovi biti će izloženi na štandovima zajedno uz informativne i edukativne materijale.

Izložba je sastavni dio završnih događanja vezanih uz projekt “Sava kultura – NATURA” koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011 – Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja.

Projekt je financiran sredstvima EU-a, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Nositelj projekta Sava kultura Natura je Zelena akcija iz Zagreba uz partnere – Brodsko ekološko društvo-BED, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije – Natura Slavonica, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagrebačke županije Zeleni prsten i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.