DOBRA HRANA: Zamamni okusi ljeta u Arcotelu Allegra

Sezonska salata s pohanim camembertom
Foto: Press

Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… ukusne, zdrave i lagane složene salate s bazom od sezonskog povrća i kao grand finale pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem ili lagani tiramisu – može li bolje za lagani ljetni ručak ili večeru?

Vodeći se mišlju kako obrok uvijek treba biti kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije, poznati ambasador zdravog načina života Mario Valetić i glavni kuhar hotela Arcotel Allegra Ivan Simončić ovoga su ljeta nadmašili same sebe u igri s okusima.

Zdrava su jela već nekoliko godina sastavni dio ponude restorana Radicchio, a od prošle godine bogatija je i za novi Healthy Fitness jelovnik prožet laganim i hranjivim obrocima, jelima karakterističnim za vegansku kuhinju i smoothie napitcima – sve uz dodatak tzv. super namirnica.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu Arcotelove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača, te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša”, istaknula je Liljana Mikić, generalna menadžerica hotela.

A što popiti nakon ručka ili večere? Zašto se ne počastiti zaista posebnim koktelom? Jedino u Joe’s baru možete isprobati neke stare klasike kao što su Dark ‘n’ Stormy, Manhattan i French Mule te koktele iz doba prohibicije, ali i Signature koktele iz nove, ljetne koktel karte, autorski rad barmenskog virtuoza Ivana Mandarića, inspirane ljetnim šarenilom boja i ukrašene malim jestivim cvjetnim aranžmanima.

Na kraju, iz kuhinje Arcotela Allegra nešto inspirativno i ukusno za čitatelje našeg portala – recept za uživanje u toplim ljetnim večerima:

SAVRŠENA SALATA OD LUBENICE

Salata od lubenice
Foto: Press

Sastojci:
▪ lubenica narezana na kockice,
▪ krastavac,
▪ nekoliko manjih rotkvica,
▪ mladi luk,
▪ sitno nasjeckana menta

Postupak:
Sve sastojke je izmiješati, dodati malo limunovog soka, par kapi maslinovog ulja i začiniti po želji. Za jaču varijantu možete dodati tanko narezani pršut.