Do kraja rujna novi odjel bolnice u Jankomiru

“Do kraja devetog mjeseca Odjel IIIa Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru trebao bi primiti prve pacijente, a do kraja ove godine trebali bi se završiti i građevinski radovi na Odjelu VI”, najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić, prilikom obilaska gradilišta u krugu bolnice.

jankomir-bolnica

“Djelatnici bolnice ovo čekaju jako dugo i sretan sam što se svaki put kad ovdje dođemo vidi pomak. Radovi na izgradnji Odjela IIIa su završeni. Preostalo je samo izvršiti potrebna ispitivanja ugrađene opreme i instalacija, te urediti hortikulturu. Datum održavanja tehničkog pregleda ovisi o izvedenoj i funkcionalnoj sprinkler stanici i bazenu, agregatu i parkinzima na lokaciji skladišno-uredske građevine koja je u izgradnji, ali uvjeren sam da ćemo do kraja rujna to apsolvirati. Također, uskoro bi se trebale završiti i prilazne ceste te ćemo dobit jedan europski ulaz i izlaz u grad”, rekao je gradonačelnik, dodavši da je vrijednost investicije na objektima Psihijatrijske bolnice oko 60 milijuna kuna.

“Smještajni kapacitet Odjela IIIa je oko 60 osoba, ali objekt je primarno zamišljen kao prostor za dnevne sadržaje, te će kroz nove prostore moći prodefilirati oko 150 do 200 ljudi na dan. U objektu površine oko 4200 m2, predviđene su tako i prostorije za dnevni boravak, za psihoterapiju i druge aktivnosti, a sve kako bi pacijenti imali što bolje uvjete oporavka”, rekao je ravnatelj bolnice Mate Mihanović.

Podsjetimo, u Psihijatrijskoj bolnici, osim Odjela IIIa koji je završen, traju radovi na zamjenskom objektu VI te na skladišno-uredskoj građevini.

Izgradnja Odjela VI, veličine 6.165,35 m2, započela je krajem listopada prošle godine, a njegovom izgradnjom ostvarit će se tri osnovne funkcije: hitan prijem akutnih slučajeva, hospitalni dio s četiri akutna odjela, ukupnog kapaciteta 100 kreveta i dnevna bolnica sa skupnim i pojedinačnim prostorom za radnu terapiju, sa svim pratećim funkcionalnim sadržajima.

Bruto građevinska površina buduće skladišno-uredske građevine je oko 1.960,00 m2, a katnost građevine je podrum, prizemlje i prvi kat. U podrumu će biti smještena garaža, sprinkler bazen i prostor za vrtnu mehanizaciju. Prizemlje je skladišno, s četiri rashladne komore. Kat je uredski s tri uredska prostora za ukupno 18 djelatnika.