DNEVNIK VELIKOG PERICE: Danas počelo snimanje nastavka kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”

DNEVNIK VELIKOG PERICE: Danas počelo snimanje nastavka kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”
Foto: HRT

Snimanje HRT-ove hit serije “Dnevnik velikog Perice”, svojevrsnog nastavka kultnog filma Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli” počelo je danas u Zagrebu, u stanu u Mlinarskoj ulici koji će “glumiti” dom obitelji Šafranek.

Serija kroz šest epizoda prati događanja u životu sada već velikog Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine, a snima se pedeset godina nakon kultnog Golikova filma.

DNEVNIK VELIKOG PERICE: Danas počelo snimanje nastavka kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”
Foto: HRT

Perica sada prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo.

U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje.

Seriju za HRT snima produkcijska kuća Croatia film, a producenti u ime Croatia filma su Biserka Mihalić i Željko Zima, dok je autor, koscenarist i izvršni producent serije “Dnevnik velikog Perice” Albino Uršić.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor serije Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. U ostalim ulogama bit će Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

Serija se snima pod redateljskom palicom Vinka Brešana, koji uspoređujući film i seriju kaže kako je to potpuno druga priča. “Ono što mi nasljeđujemo od tog filma su likovi Ane Šafranek, koju je glumila u filmu i glumi je i danas Mirjana Bohanec, te lik malog, sada već velikog Perice, i to je veza. Naravno, onaj film se bavio 30-im godinama u Zagrebu, a ova serija 60-im godinama. To su dva vremena, dva sistema, a opet, trudimo se uhvatiti onaj duh filma. Neka erotska tenzija između dva lika koja se nikad ne realizira – eh sada, htjeli smo napraviti novu priču o Zagrebu, gdje ta erotska tenzija između likova postoji, ali se nikad ne realizira, i onda je to ono što je Krešo Golik nazvao komedija s pjevanjem”, rekao je Vinko Brešan.

Mirjana Bohanec jedina je članica glumačke ekipe koja je glumila i u slavnom filmu Kreše Golika. Nakon 50 godina ponovno je u ulozi Ane Šafranek. “Bude se sjećanja na onaj divan film i posao koji smo napravili s Krešom Golikom. Fale mi moji prijatelji, Relja, Mija i Franjo – i žao mi je da ih više nema, da sada zajedno glumimo u seriji. No, nadam se da će ova serija biti jako zanimljiva publici, scenarij je vrlo zgodan, a pomalo i pjevamo. Veselim se ovom poslu nakon dugo vremena jer do sada nisam snimala, bila sam u drugom poslu.

Otokar Levaj pak u seriji glumi brata gospodina Fulira, kojeg je u filmu utjelovio legendarni Relja Bašić. “On je novi lik, nema ga u filmu, no ima neke svoje skrivene planove – i onda dolazi do komplikacija, do zapleta. Gospođa Bohanec i ja smo živjeli u šezdesetima, nama je to prirodno, te 60-e godine u Zagrebu. U filmu će biti dosta pjevanja, doduše, više Mirjana nego ja”, rekao je Levaj.

“Ovo je jedna zanimljiva, nostalgična priča i vjerujem da će se svi u njoj pronaći. Samim time pritisak je veći. Čeka nas ljubavna priča, snimanje je tek počelo i za sada sve ide dobro”, rekao je Anočić, koji tumači naslovnu ulogu Perice.

“Snimanje bi trebalo potrajati točno 60 dana, dakle do početka rujna bi trebalo biti gotovo. Nakon toga slijedi post-produkcija i emitiranje koncem godine. Želimo što više eksterijera, pa ćemo tako imati lokacije “Kod Žnidaršića”, zatim u Basaričekovoj, čuveno dvorište, pa Zrinjevac… Bit će, naravno, i novih lokacija u Zagrebu, a imat ćemo i plesnjake, restorane, hotele, pratimo modu 60-ih godina, kostime, evociramo duh 60-ih godina.”, rekao je Albino Uršić, autor, koscenarist i izvršni producent serije.

Premijerno prikazivanje na Hrvatskoj televiziji planirano je za jesensku shemu HTV-a.