Dječji program HTV-a kreće s novim serijalom za najmlađe – “Tata i ja”

Foto: HRT

Odjel za djecu i mlade Hrvatske televizije (HRT-HTV) počeo je s emitiranjem još jednog veselog i zabavnog serijala za svoje najmlađe i najdraže gledatelje.

“Tata i ja” – serijal je u kojemu predstavljamo zajednički rad tate Domagoja i šestogodišnjeg Tristana kao zabavnu igru kroz koju Tristan uči o svijetu oko sebe. Tristan je znatiželjan dječak i često s tatom provodi vrijeme izrađujući različite predmete. Pa tako uz jednostavne zadatke Tristan saznaje kako nešto funkcionira, ali i kako neki predmet dizajnirati, modelirati i dati mu novu uporabnu vrijednost. Svi predmeti nastali u serijalu izrađeni su od prirodnih i/ili recikliranih materijala.

Kroz konkretan zadatak u svakoj ćemo epizodi vidjeti i naučiti kako se razvija povezanost tate i Tristana u zajedničkom rješavanju problema – od toga kako pristupiti zadatku, kako ga planirati i naravno, kako uspješno ostvariti željeni cilj u „timskom” radu.

U deset epizoda u trajanju od 10 minuta vidjet ćemo kako tata i sin izrađuju kućicu za ptice, ribičke štapove, štitove i mačeve, luk i strijele, kućicu za psa, vodenicu, sok od bazge, bazen u vrtu, zmajeve, viseću kuglanu i škrinju za igračke. A uspješan završetak svojeg rada tata Domagoj i Tristan na kraju svake epizode proslave zajedničkom svirkom i pjesmom koju su napisali inspirirani temom i ostvarenim zadatkom.

Ekipa serijala: tata i sin su Domagoj i Tristan Vorberger, autor songova Domagoj Vorberger, redatelj i montažer Igor Dropuljić, autorica ilustracija i animacija Katrin Novaković, skladatelj Ivan Arnold, urednica Anamarija Simonelli Milković.

Emisija je na rasporedu subotom na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) oko 9.30h u sklopu Juhuhua.