DIREKTOR PEVECA NAJAVIO: “Podižemo minimalnu plaću trgovaca za 1.000 kuna!”

Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave tvrtke Pevec
Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave tvrtke Pevec / Foto: Press

Pevec će u 2019. uložiti 20 milijuna kuna u prosječne bruto plaće zaposlenika, s naglaskom na najnižu bruto plaću djelatnika u maloprodaji i na skladištu, koja će od 1. siječnja 2019. biti uvećana za 1.000 kuna ili oko 24 posto, najavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave tvrtke Pevec na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Također, kako je rekao, uz ulaganje u plaće, u narednih godinu do dvije u planu su i novi prodajni centri u Vukovaru, Vinkovcima i Splitu, u koje će uložiti oko 200 milijuna kuna i otvoriti 200 novih radnih mjesta, a prvi će biti otovren za mjesesec dana u Samoboru. Dodao je da će Pevec iduće godine u plaće zaposlenika dodatno uložiti 20 milijuna kuna.

Prosječna bruto plaća u Pevecu je u protekle dvije godine rasla 10 posto. Od 1. siječnja 2019. djelatnici Peveca u maloprodaji i na skladištu s najnižom plaćom dobit će povišicu od 1.000 kuna bruto. Radi se o prosječnom postotnom povećanju od čak 24 posto.

Uz to je Pevec dodatno pojačao svoj tim novim članovima najužeg rukovoditeljskog tima. Pevecu se pridružila Dubravka Štefanac Vinovrški, koja je došla na poziciju direktorice marketinga i korporativnih komunikacija, te Marko Rupčić, koji je preuzeo mjesto direktora Pevecove veleprodaje.

Cilj Peveca je imati prodajni centar u mjestima veći od 10.000 ljudi, a sad ih ima 24.

“Povećanje minimalne plaće za djelatnike u prodaji i na skladištu samo je jedan od koraka u dugoročnoj strategiji naše kompanije, koja je prije tri godine izašla iz stečaja. Ove godine smo isplatili prvi put dividendu u iznosu od 80 milijuna kuna, a ostatak dobiti preraspodijelili na investicije u prodajne centre. Čvrsto vjerujem kako je ispred nas izuzetno uspješno poglavlje u poslovanju te planiramo dobit u ovoj godinu u iznosu od 140 milijuna kuna”, kazao je Lovrinčević.

Kako se čulo, tvrtka Pevec se prva u trgovačkoj branši založila za ukidanje rada nedjeljom, a priključit će se i inicijativi za ukidanje davanja na 13. plaću. Tu je i božićnica i uskrsnica, kao i regres i 3.100 kuna za bebe zaposlenih, a Pevec je vratio i jubilarne nagrade za svoje višegodišnje radnike.

“Neradna nedjelja znači minus prihod od 150 milijuna kuna za nas u jednoj godini, ali očekujemo da će se taj iznos preraspodijeliti na druge radne dane. Nedvojbeno, trgovci, koji sad kod nas imaju radnu nedjelju plaćenu 35 posto više od običnog radnog dana, imaju pravo da nedjeljom budu sa svojim porodicama”, zaključio je predsjednik Uprave Peveca. (M. Petković)

Komentari