“DIGITALNO NEBO” NAD ZAGREBOM: Nova ploča “Psihomodo popa” – retro rock bivših punkera

Psihomodo Pop: Digitalno nebo
Foto: Dora Baotić

Pet godina nakon “Ćiribu ćiriba”, Psihomodo pop predstavio je u “Tvornici” svoj 11. studijski album “Digitalno nebo”, na kojemu donose ukupno 16 pjesama.

Neke od njih su već dobro poznati hitovi “Ako želiš biti moja”, “Sve će biti u redu” i “Deja vu”, a otvara ga istoimeni, ovih dana objavljeni singl “Digitalno nebo” koji je odmah po izlasku dobio odlične kritike, a ususret  koncertnoj promociji u Tvornici kulture objavljena je i ekranizacija “Digitalnog neba” nastala pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza!

Psihomodo pop: Digitalno nebo

“Nova stvar Psihića je nastavak onoga što su počeli s ‘Donnom’. Upalilo im je opipat puls nacije, naciljati hit, a sad se čvrsto drže te sheme koja odgovara njihovom starenju. Nova stvar je retro rock bivših punkera”, javljaju iz press službe Dallasa…

Psihomodo pop je album posvetio prerano preminulom Tigranu, a njegov prepoznatljivi bubanj čuje se na sedam pjesama. Uz 14 redovnih pjesama, album donosi i dva bonusa – “Sretan Božić” i “Narodnu pjesmu”, odličnu obradu originala legendarih riječkih Parafa. Zvuk “Digitalnog neba” zreliji je nego ikad dosad, pjesme su zrelije jer se s godinama neke stvari ipak mijenjaju. No i dalje je to Psihomodo Pop, baš onakav kakvog volimo.

“Digitalno nebo je 11. studijski album Psihomodo popa! Naravno, to je i najbolji album Psihomodo popa na kojem Psihomodo pop naravno svira rock ‘n’ roll! Produciro ga je Skansi, ima 16 pjesama i sigurno ćete se dobro naplesati uz album. Vidimo se večeras u Tvornici!”, poručuje Davor Gobac. 

Album “Digitalno nebo” sniman je u Lemon production studiju, a pjesme “Sve će biti u redu” i “Ona me ne voli” snimljene su u RSL studiju (Novo mesto) sa Steveom Albinijem, poznatim svjetskim producentom i snimateljem koji je snimao između ostalog i Led Zeppeline i Nirvanu. Produkciju albuma potpisuje Srđan Sekulović Skansi.

Naslovnice njihovih albuma uvijek su posebne i specifične pa je tako i ovaj put. Punu zanimljivih detalja, odličnu ilustraciju “Digitalnog neba” potpisuje Milivoj Ćeran, a likovno oblikovanje Bino Uršić i Romana Kajp.

Zagrebačka promocija albuma održana je u prošli četvrtak u Tvornici Kulture, a nastavlja se u beogradskom Domu Omladine 29. studenog.