Detalji tragične nesreće na A1: 25-godišnjakinja naletjela na zaustavljeni automobil, poginuo 48-godišnji vozač

Ilustracija | Foto: MUP

Zagrebačka policija objavila je priopćenje u vezi s jučerašnjom prometnom nesrećom na autocesti A1 u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Jučer, 17. travnja oko 13.45 sati, 25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Audi krapinskih registarskih oznaka desnom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A 1 u smjeru Zagreba. Dolaskom do 4. km plus oko 500 m nije se kretala sredinom obilježene prometne trake već je skrenula u desno, u prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi pri čemu je naletjela na stražnji lijevi dio zaustavljenog osobnog automobila marke Mazda bjelovarskih registarskih oznaka za čijim se upravljačem u prometnoj traci za zaustavljanje nalazio 48-godišnjak, stoji u objavi PU zagrebačke.

Prilikom naleta, vozilo je odbačeno u desno, nakon čega je naletjelo na zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika, da bi potom bilo odbačeno u smjeru sjeverozapada te u bočnom zanošenju nastavilo nekontrolirano kretanje u smjeru sjeveroistoka, da bi ponovo stražnjim djelom naletjelo na zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika.

U prometnoj nesreći 48-godišnji vozač smrtno je stradao, dok je 52-godišnja putnica iz njegovog vozila teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Vozačica osobnog automobila marke Audi te 30-godišnji putnik iz njenog vozila lakše su ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.