DEMANTI: Hrvatski para taekwondo savez opovrgava netočne informacije

Foto: Pixabay.com

Hrvatski para taekwondo savez objavio je priopćenje kojim “službeno i javno opovrgava niz netočnih tvrdnji i dezinformacija” koje se, kako kažu, kontinuirano iznose u sredstvima javnog informiranja.

U opširnom priopćenju spominju se objave na nizu hrvatskih portala, s pripadajućim linkovima, te na društvenim mrežama, no mi ćemo objaviti samo dio koji se odnosi na objavu na našem portalu:

“Na portalu (…) zgexpress, na poveznici https://zgexpress.net/cigra-limac-kup-u-domu-sportova-odrzava-se-najvece-regionalno-natjecanje-u-taekwondou-za-djecu/, u dijelu ‘Dokaz tome je i Dinko Durić, koji je svoj sportski put počeo prije dvije godine u Čigrinom letu kao 8-godišnjak, da bi nedavno postao prvak Hrvatske i prvak Grada Zagreba u disciplini para poomsae!‘ plasiraju se dezinformacije. Prvenstvo Hrvatske kao niti regionalna prvenstva nije organizirao niti u istima sudjelovao Hrvatski para taekwondo savez sa svojim članicama, te navedena natjecanja nisu osnova za plasman, kategorizaciju i dodjeljivanje titule prvaka.

(…)

Zaključno, Hrvatski para taekwondo savez kao nacionalni sportski savez osoba s invaliditetom u taekwondo sportu ukazuje kako kontinuirano iznošenje dezinformacija, koje su zasnovane na neistinitim, lažnim i zlonamjernim navodima, ogriješuju se o prava i ovlasti te nanose štetu ugledu, ne samo Hrvatskog para taekwondo saveza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, nego i svih državnih i javnih tijela u Republici Hrvatskoj, jer se time ruše, obezvrjeđuju i difamiraju napori i zalaganja svih onih koji rade na zastupanju interesa sportaša s invaliditetom, o kojima na razne načine, skrbi Hrvatski paraolimpijski odbor a čiji je član Hrvatski para taekwondo savez. Hrvatski para taekwondo savez od osnutka se drži principa koji je primjenjiv za sve društvene okolnosti i prilike. U konačnici, radi se o ljudima koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu, osobama s tjelesnim invaliditetom i osobama s intelektualnim teškoćama, a za koje, u cijelosti, vodi brigu ovaj savez. Ovim putem ukazujemo da se već duže vrijeme provode neopravdani pritisci te se tako onemogućuje državne institucije i njihove djelatnike u savjesnom obavljanju dužnosti i obveza. Smatramo da se ovdje radi o politizaciji sporta i političko-ekonomski motiviranim djelovanjima koja se koriste za osobne probitke i interese“, kaže se u priopćenju u čijem potpisu stoji Hrvatski para taekwondo savez, Izvršni odbor.