Đani Maršan & Klapa Munita snimili videospot za “Pismu” [VIDEO]

Đani Maršan & Klapa Munita snimili videospot za "Pismu" [VIDEO]
Foto: Press

Đani Maršan, velikan zadarske i hrvatske glazbene scene, i Klapa Munita predstavljaju spot za novu pjesmu jednostavnog naziva – “Pisma”.

Autor glazbe i stihova je sam Đani Maršan, a u vokalnoj suradnji s klapom Munita snimio je svojevrsnu posvetu dalmatinskoj pismi i svom dugogodišnjem autorskom radu.

Tako se u tekstu mogu pronaći poznati motivi iz pjesama ovog zadarskog umjetnika. Autor nadahnutog glazbenog aranžmana je Aleksandar Valenčić iz Rijeke.

Ova je pjesma prva koju je Maršan snimio zajedno s klapom Munita i kao takva predstavlja dosadašnji vrhunac njihove višegodišnje koncertne suradnje.

Naime, već nekoliko godina Đani Maršan i klapa Munita zajedno nastupaju na domaćim pozornicama, na tragu Đanijevih uspješnih suradnji s legendarnom klapom Šibenik. “Pismu” su zajednički izveli i na ovogodišnjem festivalu “Večeri dalmatinske šansone” u Šibeniku, a tom je prilikom Đani Maršan dobio i nagradu za poseban umjetnički doprinos festivalu.

Autori i redatelji videospota su Davor Strenja i Damir Matešić, koji su za snimanje odabrali atraktivne zadarske lokacije – rivu, Morske orgulje i Pozdrav suncu, Kolovare, šetnicu na Karmi, Bokanjac, konobu “Pietro” i restoran “Kornat”.

Pogledajte i poslušajte novi spot:

Komentari