Danas je zadnji dan: Podvodna izložba u Velikoj Gorici

“Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje”, jedinstveni je događaj koji je Velikogoričanima dao priliku da uz instruktora ronjenja isprobaju ronilačku opremu te zajedničkim uronom u montažnom bazenu pogledaju podvodnu izložbu fotografija podvodnog fotografa Marjana Radovića.

ronjenje-podvodna-izlozba

Manifestacija se održava dana 14., 15. i 16. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana gdje je postavljen bazen sa podvodnom izložbom fotografa Marjana Radovića. Svim zainteresiranim građanima omogućen je besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku profesionalnih instruktora ronjenja, te uz njihovu pratnju obilazak podvodne izložbe.

Uz specijalistički tim ronilaca Hrvatskog crvenog križa u promociji ronjenja sudjeluju i ronioci RK HRVI Nemo Adriatic i RK Roniti se mora.

Danas je bazen na raspolaganju građanima od 10.00 do 20.30 sati nakon čega slijedi program u kojemu će se građanima i medijima obratiti gradonačelnik g. Dražen Barišić. Gradonačelnik će u sklopu humanitarnog dijela Projekta uručiti i donaciju ravnateljici Crvenog križa Suzani Strunjak, a svjetski i europski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak demonstrirat će atraktivan uron u disciplini statika uz laser show.