Dan oružanih snaga RH: Glazbeni program i pokazne vježbe

Obilježavanje 22. godišnjice ustrojavanja Oružanih snaga RH nastavljeno je danas, 2. lipnja, prigodnim glazbenim program Orkestra OS na Zrinjevcu i prikazom počasnih i vježbovnih radnji Počasno zaštitne bojne na glavnom zagrebačkom trgu Bana Josipa Jelačića.

oruzane-snage-1

Na rekreativno-športskom centru Jarun za posjetitelje tijekom cijelog dana održava se prezentacija opreme i naoružanja postrojbi OSRH i MUP-a, sredstava Vojnog muzeja, braniteljskih udruga, a svi zainteresirani mogu se upoznati i s projektom privljačenja osoblja u OSRH, priopćio je MORH.

Program se u poslijepodnevnim satima, ako će to dopustiti vremenske prilike, nastavlja prigodnim letačkim programom akro grupe Krila Oluje te preletom borbenog zrakoplova MiG-a 21 i padobranskim skokovima, prikazom borilačkih vještina pripadnika OSRH, prikaznim vježbama “Dekontaminacija motornih vozila” i “Poslušnost, obrana, napad i detekcija droge i eksploziva službenih pasa”, demonstracijom ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne te glazbenim programom Orkestra OSRH.

oruzane-snage-2