Damir Tomljanović pred kandidate stavlja tradicionalno jelo u tri faze, Leo: “Nisam se još susreo s tim”

Foto: Nova TV

Od top pet kandidata u MasterChefu njih četvero ukrstit će svoje kulinarske vještine, dok će Lora Cepetić i dalje sve gledati s galerije.

Žiri za njih ima poseban izazov. “Izazovi nas malo osvijeste da promislimo bolje o tome koliko toga možemo izdržati. Vidjet ćemo što nosi novi izazov, ali u svakom slučaju mislim da će biti teško”, kaže Leo Jurešić.

“Super se osjećam. Nikada nisam spremna za ispadanje i očekujem dobru borbu”, kaže Maja Šabić. “Ovo nas je iskustvo definiralo”, rekla je Lora koja neće kuhati zbog zarađenog direktnog ulaska u polufinale.

Kad uđu u MasterChef kuhinju, pred chefovima Damirom Tomljanovićem, Stjepanom Vukadinom i Melkiorom Bašićem nalazit će se zvono i dvije kutije. “Kao što vidite, svaki dan će vam biti malo zabavnije ili teže”, kaže Melkior te dodaje savjet: “Dok kuhate morate uvijek imati osjećaj da kasnite.”

“Više bi mi odgovarao Melkiorov recept i slatko, ali to bi mogao biti sklizak teren”, kaže Maja Šabić, inače ljubiteljica pripreme slatkih jela.

No, slatko će ovoga puta izostati jer imat će tradicionalni slani izazov s malim odmakom. Kutije koje će im otkriti Damir, čiji će recept morati replicirati, skrivat će korake koji ih očekuju u ovom izazovu.

“Prvi korak svakog jela je namirnica. Imate komad janjetine. Drugi je korak janjeća rolada sa špagom po starinski. Iz rolade ćete izvući treći tanjur. Da biste došli do njega, morate proći tri faze. U prvoj fazi morate istrančirati meso, u drugoj oformiti roladu i stavite je peći”, rekao je Damir dodavši da je treća faza završni tanjur.

Među ostalim, na tanjuru se nalazi i stakleni krumpir koji se radi od škroba.

“Nisam se još susreo s tim. Mislim da će to tehnički biti zahtjevno jelo, ali jako lijepo vizualno izgleda i dojmilo mi se”, rekao je Leo.