“Da sam ja premijer…” Milanović obišao kontejnerska naselja i dao odličan savjet Plenkoviću

Foto: Tomislav Bušljeta / Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je danas potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije.

“Da sam ja premijer, gledao bih da kontejnerska naselja što prije nestanu. Kontejneri su samo podsjetnik na propuštenu šansu. A ljude se sigurno ne bi izbacilo na ulicu, našlo bi se neko rješenje. Ovako, dvije godine nakon potresa mi imamo kontejnere koji su zamišljeni za kratko vrijeme, to nije trajno rješenje”, izjavio je Milanović u Glini.

“Bio sam prošle godine, kod nekih ljudi već dolazim četvrti puta. Sporo to ide, slabo“, komentirao je predsjednik Milanović obnovu nakon potresa, a na pitanje novinara što misli zašto obnova ide tako sporo i koji je glavni problem Predsjednik je rekao da su to “organizacija i volja”.

“Ne, ne može ministar ništa. Prvo, tu je centralno tijelo – Središnji državni ured, koji je jučer ostao bez svog voditelja. Ovakve stvari se rješavaju organizacijski centralizirao, to je propušteno prije dvije godine. To sve ide od glavne osobe, a to je predsjednik Vlade“, rekao je predsjednik Milanović upitan može li novi ministar Branko Bačić nešto promijeniti. Pri tom je dodao kako misli da je i izbor ministra sporedan jer je u hrvatskoj Vladi glavna i ključna osoba premijer.

Osim Gline, u kojoj je obišao Srednju školu koja se obnavlja nakon potresa te centar Gline i prostore Gradske uprave smještene u kontejnerima, predsjednik Milanović susreo se sa stanarima te obišao stambeno kontejnerska naselja u Sisku i Petrinji. U Sisku je predsjednik Milanović obišao i gradilište novog odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, u Jabukovcu je posjetio ambulantu izgrađenu privatnim donacijama, a u Majskim Poljanama susreo se s članovima obitelji Bjelajac te obišao njihovo imanje koje se obnavlja privatnom donacijom.

Uz predsjednika Milanovića pri obilasku potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.