Cubismo, Nola i Jazz orkestar oduševili na HRT-ovoj “Sunčanoj strani Prisavlja”

Cubismo, Nola i Jazz orkestar oduševili na HRT-ovoj "Sunčanoj strani Prisavlja"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je sinoćnjom koncertnom promocijom albuma “Tumbao” grupe Cubismo s gostima iz grupe Nola i uz Jazz orkestar HRT-a nastavio svoj veliki ljetni open-air projekt “Sunčanom stranom Prisavlja”.

Snimku tog koncerta koji je, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera oduševio publiku, kao i emisiju nazvanu “Sav taj Jazz” prikazujemo u subotu, 18. srpnja na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) u 20:05.

Cubismo, Nola i Jazz orkestar oduševili na HRT-ovoj "Sunčanoj strani Prisavlja"
Foto: HRT

Brojni ugledni gosti iz svijeta jazza stigli su na Prisavlje, a ugostile su ih Daniela Trbović i Martina Validžić.

Svoja su iskustva “novog normalnog” s njima podijelili jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš, saksofonist i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Saša Nestorović i jazz vokalistica Lela Kaplowitz. Bili su tu i umjetnički direktor Jazz.hr festivala Davor Hrvoj i novinar Saša Drach, bubnjar Borko Rupena, jazz gitarist Ivan Kapec te Krešimir Katušić, suosnivač nezavisne diskografske kuće Pass the hat records.

S Danijelom i Martinom razgovarali su i Hrvoje Rupčić iz Cubisma, Marijan Jelenić iz grupe Nola i umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser u povodu 25. godišnjice djelovanja Cubisma i objavljivanja zajedničkog albuma “Tumbao”.

U sklopu emisije vidjet ćemo i ekskluzivne priče bubnjarice Lade Obradović iz Francuske, gitariste Ratka Zjače iz Nizozemske i vokalistice Thane Alexe iz New Yorka, čuti kako je ove godine održan Liburnia jazz festval te performas Danijela Žeželja i gazbenika Alena i Nenada Sinkauza koji je nedavno izveden u Zagrebu. Stoga, rezervirajte subotu za fantastičan jazz na Trećem!