CRNI VIKEND NA HRVATSKIM CESTAMA: Pet poginulih, među njima dvojica motorista

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Kod Konjščine je u subotu u poslijepodnevnim satima poginuo motociklist, što je, nažalost, tek jedna u nizu prometnih nesreća s tragičnim ishodom koje su se dogodile ovog vikenda.

U subotu oko 18:30 sati u Krapini Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, javlja policija. 40-godišnji hrvatski državljanin upravljao je motociklom i vozio prebrzo, javlja Dnevnik.hr.

Izgubio je kontrolu nad motociklom, kotačima je zahvatio površinu izvan kolnika te sletio izvan ruba kolnika u odvodni kanal i udario u betonski propusni most.

Ozlijeđenom muškarcu je pružena hitna medicinska pomoć, zatim je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje je preminuo. Tijelo stradalog bit će prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Više nesreća s poginulim osobama
U noći na subotu, na području Drage Bašćanske, poginuo je još jedan motociklist. 21-godišnjak je vozio bez zaštitne kacige i vozačke dozvole i izgubio kontrolu nad motociklom pa pao. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena 23-godišnja djevojka koja je bila s njim na motociklu.

U Požegi je u subotu preminuo biciklist koji je pao s bicikla.

U subotu u prijepodnevnim satima, u šumi u mjestu Ciglenica na području Popovače, došlo je do prevrtanja traktora u kojem je poginuo muškarac.

A u noći na nedjelju na Krku, na Državnoj cesti DC102 Malinska-Krk, u blizini Karting staze, došlo je do prometne nesreće u kojoj je također poginula jedna osoba.

U sudaru su sudjelovala dva automobila, a uzrok nesreće bit će poznat nakon policijskog očevida.