CIKLOTURIZAM: Predstavljena mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije – Vision One

CIKLOTURIZAM: Predstavljena mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije - Vision One

Turistička zajednica Zagrebačke županije, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom “Vision Team”, prva je u nas koja je u mobilnu platformu Vision One implementirala sve postojeće cikloturističke rute na području županije, njih 37.

Mobilna aplikacija Vision One, pokrenuta prije dvije godine, povezuje cjelokupnu turističku ponudu Hrvatske.

“Krenuli smo s ciljem umrežavanja turističke ponude Hrvatske, u početku njezina kontinentalnog dijela gdje postoje ogromni potencijali za razvoj turizma. Kada smo pokrenuli platformu Vision One postojalo je 75 raznih mobilnih aplikacija s turističkom ponudom Hrvatske. Kako bismo korisnicima olakšali snalaženje osmislili smo platformu gdje se skidanjem samo jedne ikone dolazi do kompletne turističke ponude, a sa samo nekoliko klikova može se doći do bilo kojeg turističkog sadržaja. Stvorili smo veliku, umreženu priču”, pojasnio je Danijel Botić, voditelj marketinga i prodaje tvrtke “Vision Team” na današnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj je predstavljena mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije – Vision One.

CIKLOTURIZAM: Predstavljena mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije - Vision One
Foto: Zagrebačka županija

Roman Fekeža, stručni suradnik TZ Zagrebačke županije za razvojne i EU projekte, rekao je da se implementiranjem turističkih ruta (ukupne duljine preko 1000 kilometara) u mobilnu aplikaciju Vision One nastavlja razvijati cikloturizam u županiji, a Damir Fašaić, pročelnik Županije za gospodarstvo, dodao da vjeruje da će sadržaj mobilne aplikacije dodatno potaknuti sve one koji bicikliraju na upoznavanje ljepota Zagrebačke županije.

“Unazad nekoliko godina ulažemo u označavanje cikloturističkih ruta, a uključili smo se i u natječaje Ministarstva turizma kojima se potiče razvoj cikloturizma na kontinentu. Trenutno radimo prometni eleborat označavanja cikloturističkih ruta na prostoru županije, i državnih i lokalnih, a sve kako bi ih približili korisnicima”, rekao je Fašaić.

Komentari