Červar objavio popis igrača na koje računa u susretima sa Slovačkom i Mađarskom [VIDEO]

Foto: Screenshot Youtube

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar danas je objavio popis igrača na koje računa za dva susreta EHF EURO Cupa sa Slovačkom (04. studenog) i Mađarskom (07. studenog).

Utakmice se igraju u Bratislavi i Osijeku. Nova imena na tom popisu su Ivan Čupić, koji se u reprezentaciju vraća nakon nešto više od dvije i pol godine, odnosno Europskog prvenstva 2018. godine koje je održano u Hrvatskoj. Zatim, Manuel Štrlek koji je propustio Europsko prvenstvo početkom ove godine, ali i Šime Ivić koji je već bio na nekoliko širih popisa i okupljanja, i sada će dobiti novu priliku.

Na online konferenciji za medije, koja je organizirana u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, dakle bez neposrednog prisustva novinara, uz želju za odgovornim ponašanjem i brigom za zdravlje svih, izbornik Lino Červar izrazio je zadovoljstvo što su se Ivan Čupić i Manuel Štrlek odazvali pozivu i pokazali kako im je reprezentacija iznad svega.

Oni mogu biti primjer mnogim mladim igračima.

“Kao što znate, čeka nas jako teško razdoblje s mnogo izazova. Ne samo kada je korona u pitanju, već i brojna natjecanja u vrlo kratkom vremenu. Osim EHF EURO Cupa, tu je Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije za Olimpijske igre, pa nadam se i Igre u Tokiju, i zato smo napravili prošireni popis. Nadam se da će svi biti zdravi. Budući da nemamo previše mogućnosti za uigravanje pozvao sam 19 igrača, uz još osam onih koji su na pričuvnoj listi. Nitko od njih nije otpisan, dapače mogućnosti svakog od njih znam dobro, posebno mladih, ali sam želio vidjeti i neke druge igrače”, Lino Červar, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije.

Popis igrača:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – RK PPD ZAGREB
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
STRUČNI STOŽER:

LINO ČERVAR, IZBORNIK
HRVOJE HORVAT, TRENER
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Muška seniorska rukometna reprezentacija okupit će se u Zagrebu 2. studenog 2020. Osim obaveznog testiranja i treninga, ima i sponzorske obveze.

U Bratislavu će reprezentacija putovati letom na dan susreta koji se igra 4. studenog s početkom u 18:30 sati.

Odmah nakon sureta, organiziran je let za Osijek, gdje će reprezentacija 7. studenog igrati protiv Mađarske. Taj susret na rasporedu je u 18 sati.