Bugarska državljanka džeparila po tramvajima pa s ukradenom karticom podizala novac na bankomatu

NAKON NOVOG VATRENOG OKRŠAJA: Policija objavila detalje o pucnjavi na raskrižju Vukovarske i Držićeve
Ilustracija | Foto: policija.hr

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom državljankom Bugarske zbog sumnje da je počinila krađe u tramvaju.

Utvrđeno kako je osumnjičena 6. ožujka 2020. godine oko 13 sati u tramvaju koji je prometovao na relaciji od Glavnog kolodvora do Kvaternikovog trga jednoj ženi iz džepa jakne ukrala mobilni telefon.

Sumnja se da je istog dana, sat vremena kasnije u tramvaju koji je prometovao na relaciji od Trga bana Josipa Jelačića do Draškovićeve ulice iskoristila gužvu i nepažnju jedne putnice te joj iz torbe ukrala novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Odmah potom je otišla do bankomata te, iskoristivši PIN koji je pronašla u novčaniku, s računa oštećene podigla nekoliko tisuća kuna. Još je nekoliko puta pokušala dizati novac s računa, ali nije uspjela. Kad krenula udaljavati od bankomata zatekli su je policijski službenici i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom površinskog pregleda kod osumnjičene su pronađeni otuđeni novac, kartica i mobitel.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7.500 kuna.

Komentari