Brod knjižara – Brod kulture uz glazbenika Baksu oduševljava turiste diljem Jadrana

Brod knjižara – Brod kulture, kao proteklih godina plovi Jadranom s nekoliko tisuća knjiga i posadom sastavljenom od poznatih pisaca i književnika, a tu su i glazbenici koji upotpunjuju ovaj kulturno-turistički doživljaj. Riječ je o izvrsno prihvaćenom programu koji uključuje dvije kreativne radionice, dvije predstave, književnu večer i koncert.

baksa

Jedan od glazbenika koji ove godine, kao dio posade, jamči dobar akustični doživljaj jest i Igor Baksa, mladi kantautor i frontmen benda Kom3dija. On, osim večernjeg koncerta, vodi i zanimljivu radionicu za najmlađe – Reciklirani instrumenti.

“Sve što nas okružuje, svaka stvar, može proizvesti zvuk. Uz malo mašte i kreativnosti, otpad može postati glazbeni instrumentarij. Djecu i mlade ova radionica osim glazbeno, senzibilizira i za problem otpada i ekološka pitanja današnjice”, objašnjava Igor.

Inače, turneja uključuje sljedeća mjesta: Sv. Filip i Jakov, Starigrad Paklenica, Pag, Rab, Mali Lošinj, Vir, Biograd na moru, Skradin, Marina, Trogir, Vis, Postira, Jelsa i Makarska. (Foto: Damir Kovačić)