Britanska kompanija odustala od električnog automobila u čiji razvoj je uložila čak 2,5 milijarde funti

Britanska kompanija Dyson odustala od električnog automobila u čiji razvoj je uložila čak 2,5 milijarde funti

Nakon više od četiri godine rada i uloženih navodno 2,5 milijarde funti, britanska tehnološka kompanija Dyson odlučila je prestati razvijati električni automobil jer projekt nije isplativ, piše portal Bug.hr.

Britanska kompanija Dyson, u vlasništvu priznatog inovatora Jamesa Dysona, poznata je u svijetu tehnologije po svojim kućanskim aparatima radikalno drugačijeg dizajna ali i vrlo dobre funkcionalnosti i visokim cijenama.

Prije nešto više od dvije godine pojavila se vijest kako su odlučili do 2020. godine predstaviti “potpuno drugačiji” električni automobil, a u projekt njegovog razvoja navodno su planirali uložiti čak 2,5 milijarde funti (21 milijardu kuna!).

Automobil je trebao biti radikalnoga dizajna i namijenjen tržišnoj niši, a ne masovnoj prodaji. Oko 500 inženjera u Dysonu je na njegovom razvoju radilo još od 2015. godine, a trebao je biti zasnovan, među ostalim, na solid-state baterijama koje su osmišljene samo za njega, piše Bug.hr.

Inače, kompanija Dyson poznata je po proizvodnji kućansiuh aparata, a njen vlasnik James Dyson je poznati inovator koji je, među ostalim, izumio usisivač bez vrećice.

Komentari