Bricostore odlazi iz Hrvatske, 300 ljudi ide na burzu

Francuski Bricostore, lanac trgovina za uređenje vrta i doma, do 30. lipnja zatvara svoje prodajne centre u zagrebačkim Sesvetama, Puli i Kaštel Sućurcu te definitivno odlazi iz Hrvatske, a na burzu rada odlazi još 300 ljudi.

bricostore

O tome je Bricostore već informirao svoje dobavljače, vijest je Poslovnom dnevniku potvrđena iz više izvora u poslovnim krugovima ali ne i službeno, u samoj kompaniji. Neslužbeno doznaju da je već zatvoren prodajni centar u Kaštel Sućurcu, te da će se zagrebački centar zatvoriti po završetku rasprodaje sve robe, najavljene za lipanj.

Bricostore je za sada odlazak najavio samo na svojoj Facebook stranici Bricostore Hrvatska. Na pitanje je li istina da zatvaraju prodajni centar u Puli, osoba koja skrbi o korporacijskom Facebook profilu ovih dana odgovara sa “istina je da Bricostore napušta Hrvatsku, no o svim detaljima bit ćete pravovremeno obaviješteni i putem naše Facebook stranice”.

Bricostore je u Hrvatsku došao 2004., a prvi prodajni centar otvorili su u Kaštel Sućurcu. Tri godine nakon toga, početkom 2007., dovršen je prodajni centar Pula. Nakon pet godina administrativnih teškoća, 2012. je otvoren i najveći prodajni centar, onaj zagrebački, u sesvetskom Jelkovcu, veličine 10.000 četvornih metara. Tamo je zaposleno 100 djelatnika, čime se njihov ukupan broj popeo na preko 300. Većinom su to bili kadrovi iz Bauhausa, koji ostaje lider u opremi za vrti i dom, te Baumaxa.

U zagrebački centar investirano 187 milijuna kuna, a čime je ukupna investicija u Bricostorea u Hrvatsku dosegla 463 milijuna kuna.