BRAĆA SINKOVIĆ u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, dominirali od početka utrke [VIDEO]

Braća Sinković na Svjetskom prvenstvu osigurali nastup u četvrtfinalu [VIDEO]
Foto: Press

Na kvalifikacijskoj utrci Svjetskog prvenstva u Linzu, Braća Sinković su s najboljim vremenom osigurali nastup u četvrtfinalu:

Martin i Valent Sinković, dominantni su bili od samog početka utrke i u cilj su ušli s vremenom 6:26.71 min, ostavivši iza sebe posade Australije i Danske.

“Gotova je prva utrka, bilo je dobro i zanimljivo. Očekivali smo da će biti teško, Australci su stvarno bili dobri. Od početka do kraja smo vodili, ali nikad nas nisu pustili da odemo previše, tako da smo stalno bili pod pritiskom. Cijelu utrku smo kontrolirali, osjećali smo se sigurno da nas ne mogu preći. Kako se vidi u drugim grupama, na SP se uvijek malo pomiješaju karte. Puno ima dobrih posada, bit će stvarno zanimljivo natjecanje do kraja”, rekao je Valent Sinković.

“Nakon dužeg vremena smo imali utrku, tako da je prva uvijek teška. Zadovoljni smo i čekamo sutra da vidimo raspored repasaža i skupinu za četvrtfinale. Sigurni smo da će svaka skupina biti teška, čekaju nas još tri jake utrke, ali smo spremni na to. Idemo sada još par treninga napravit, dotjerati sve što nije valjalo tako da u četvrtfinalu odveslamo najbolje što možemo.” – nastavio je Martin Sinković.

Četvrtfinale je na rasporedu u srijedu, 28. kolovoza od 11:13 h.

U četvrtfinale se plasirao i Luka Radonić osvajanjem trećeg mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Radonić je ostvario vijeme7:27.100 minuta, a ispred njega su ciljem prošli Britanac Samuel Mottram (7:11.480) i Slovenac Rajko Hrvat (7:15.290).