BOGAT PROGRAM: Evo što sve donosi treće izdanje akcije “Trešnjevka se budi!”

Foto: Press

Nakon prva dva izdanja “razbuđivanja” Trešnjevke, treće izdanje akcije “Trešnjevka se budi!” održat će se od 15. do 23. rujna 2022.

Najveći dio aktivnosti će se odviti u subotu, 17.09.2022. od 17,30 do 21 sat na Trešnjevačkom placu (Trešnjevački trg 2). “Trešnjevka se budi! #3” je akcija Centra za kulturu Trešnjevka i njegovog projekta “Mapiranje  Trešnjevke”, a nastoji uključiti i širu zajednicu: građane, okolne lokale, udruge i inicijative. Već treću godinu zaredom sa svojim kulturnim sadržajem izlazi na ulicu te na taj način on svima postaje dostupan.  Akcija je ujedno i dio ovogodišnjeg izdanja umjetničkog festivala “Artupunktura – terapija Zagreba umjetnošću”, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. “Trešnjevka se budi 3!” financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju te civilno društvo Grada Zagreba i Turistička zajednica grada Zagreba.

Ove se godine fokusiramo na Trešnjevački plac i njegovu okolicu kao mjesto izvođenja programa. Na Placu organiziramo glazbeni i kazališni program te buvljak. Naravno, opet se bavimo Tratinskom i Ozaljskom ulicom kao prijašnjih godina. U akciju uključujemo korisnike lokala i male poduzetnike sa njihovim vlastitim inicijativama. Sa pretprogramom počinjemo 16.9. u Milčecovom parku uz radionički, umjetnički, čitalački i performerski dio, a najveći dio aktivnosti održat će se u subotu, 17.9.2022. kada će se na prostoru oko placa u popodnevnim satima održati nastup studenata s Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, nastup benda „Car je gol“, vrlo bogat Buvljak te neizostavni  nastup Zagrebačkog orkestra ZET-a. Ostanite budni i u tjednu nakon glavnog zbivanja na Placu jer će vas u nekima od trešnjevačkih izloga čekati i poneko umjetničko djelo koje će odražavati život Trešnjevke. Trešnjevka se budi ovog rujna, budi i ti tamo!

PROGRAM:

Četvrtak, 15.09.2022.
Galerija “Modulor”, Park Stara Trešnjevka 1:
18:00: Otvorenje izložbe crteža Tratinske ulice pod naslovom “Tratinska – život ulice” arhitekta i urbanista Borislava Doklestića

Petak, 16.09.2022.
Park Zvonimira Milčeca (uz Trešnjevački trg):
10:00-12:00: 15. Festival dječje knjige
12:00 – 14:00: Radionice za djecu

15:00 – 19:00: izložba Osobni kôd odjeće Marije Mojce Pungerčar i Radione

18:00-21:00: Trešnjevka iz druge perspektive, šetnja uz voditelja Vanju Radovanovića

*** U slučaju kiše program će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

Subota, 17.09.2022.
Trešnjevački plac (prostor tržnice):
17:30: Koncert / Puhački orkestar ZET-a
18:30: Predstava / “Bračne muke iz vizure ruke” (Osijek)
19:30: Koncert / “Car je gol”
za cijelo vrijeme trajanja programa radi Buvljak sa prodajom 

*** U slučaju kiše program će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

15. – 23.9.2022.

Tratinska i Ozaljska ulica:

Sudjelovanje uličnih lokala

Tratinska ulica/ izložba kroz ulične lokale/ Stanislav Habjan

Ozaljska ulica / izložba kroz ulične lokale / stare cb fotografije Trešnjevke

Caffe bar Teatar (Tratinska 66)

Ponedjeljak, 19.9.2022. u 18 sati – otvorenje izložbe Stanislava Habjana

21. – 23.9.2022. u 18 sati – na kavi sa susjedom

U akciji uz CeKaTe sudjeluju : projekt Mapiranje Trešnjevke, Zagrebački glazbeni podij, Zagrebački orkestar ZET-a, Tehnički muzej Nikola Tesla, BAZA i Muzej susjedstva Trešnjevka, Pekara Dubravica, Radiona i Marija Mojca Pungerčar, Umjetnička akademija u Osijeku, band „Car je gol“  te brojni umjetnici