Bivša pjevačica otvoreno progovorila o periodu samohranog majčinstva

Foto: Siniša Bajt

U novoj epizodi podcasta “Mame kod Lane” voditeljica Lana Gojak Bajt ugostila je poznatu hrvatsku pjevačicu, pobjednicu drugog celebrity masterchefa, uzgajivačicu pasa te majku troje djece, Lanu Klingor Mihić. U ovoj epizodi saznajte kako je Lana proživljavala majčinstvo te što bi poručila mladoj sebi.

Razgovor dviju Lana započeo je uspomenama na djetinjstvo, a zanimljivo je da Lana Klingor ima starijeg brata s kojim je išla zajedno u školu, odnosno u razred. “Vaša kćerka spremnija je za školu od vašeg sina”, rekli su Laninoj mami na bratovom testiranju za školu pa je tako mlada Lana krenula u školu sa nepunih 6 godina.

“Svi su sjedili u klupama, jedino ja učiteljici u krilu”, nadodala je Lana te se zajedno s voditeljicom nasmijala mladoj sebi. Lana kaže da se do svoje 18-e godine preselila čak 16 puta, a najteže joj je bilo zadnji put, kada se preselila u Veliku Goricu.

“Ja sam po horoskopu djevica, kada se nečeg primim, to mora biti kao po špagi”, odgovorila je Lana na pitanje kako se osjećala prilikom prve trudnoće, te da nije imala previše vremena za razmišljanje o promjenama u tijelu jer je bila na meti medija te je zbog njih promijenila broj, čak i adresu.

“Dobila sam trudove, samu sebe sam odvela na porod, a prije poroda sam odvezla dvije prijateljice doma”, Lana se prisjetila poroda kćerke Kiare, a navodi da je svo troje djece rodila bez ikakvih problema: “Imam troje djece, a nijedno se nije budilo noću. Kiara je bila fantastična beba – u deset navečer, bočica, sama se dizala s mojih ruku, prebacim je u krevetić i spavala je do šest ujutro”.

No, prisjeća se da nije sve bilo lako, posebice kada su stigle Marla i Mika.

“Kada je Marla imala 3 mjeseca zatrudnjela sam s Mikom, najmlađom kćeri. Ante je tada radio za jednu PR agenciju te ga nije bilo doma zbog posla. Drugi dan nakon poroda malene Mike, poslala sam šefu objavu za medije”, jer, kako kaže, klijenti ne mogu čekati.

Od tog trenutka je shvatila da moraju nešto poduzeti, Ante je dao otkaz i nakon toga su počeli raditi skupa. Lana je otkrila kako je priželjkivala i četvrto dijete, no istaknula je da je u tim situacijama maštanja Ante glas razuma, te da često kaže kako mogu u zamjenu za dijete uzeti psa.

“Mika je rođena nešto ranije, te su Miku pri porodu jedva izvadili jer je pupčana vrpca bila prekratka. To je jedini razlog zašto se još nisam odlučila za četvrto dijete, jer se bojim rizika”, istaknula je.

Lani su roditelji puno pomagali oko djece, iako su bili prezaposleni. Prisjetila se kako je njena majka čak platila dadilju, susjedu Silvu koja je imala 65 godina, kako bi Lana stigla raditi u ZKM-u.

Na pitanje je li se susretala s osudama kaže kako su je ljudi počeli poštovati nakon što su vidjeli koliko je snažna, ali ističe kako se često postavljalo pitanje zašto je samohrana majka.

Na pitanje koje odgojne metode koristi, Lana vjeruje da kažnjavanje u smislu oduzimanja mobitela ili zabrana ne smatra efikasnima, zato se uvijek trudi razgovarati. Djevojčice pokušava odgajati na način da su pristojne, ali opet želi da imaju prijateljski odnos i budu iskrene s njom i Antom.

Kako ju je promijenilo majčinstvo i što bi poručila mlađoj sebi poslušajte u novoj epizodi podcasta “Mame kod Lane” s Lanom Klingor Mihić koja je dostupna već danas na na YouTubeu, te na audio podcast platformama poput Spotifya, Applea i Googlea.