‘BICIKLOM ZA VUKOVAR’: 33 biciklista iz Zagreba krenula na put dug 300 km

BICIKLOM ZA VUKOVAR’: 33 biciklista iz Zagreba krenula na put dug 300 km
Foto: Zagreb.hr

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, skupina biciklista večeras je iz Parka 148. Brigade na Sigečici krenula na put dug 300 kilometara.

Riječ je o akciji Biciklom za Vukovar, a biciliste koji u njoj sudjeluju, uz brojne građane, ispratio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, učenici OŠ Rapska te veterani 148. trnjanske brigade.

Akcija se održava 8. godinu zaredom s ciljem odavanja počasti Gradu heroju.

Gradonačelnik Bandić zahvalio se organizatorima biciklijade, te 148. trnjanskoj brigadi, a svim sudionicima na putu prema Vukovaru zaželio je sretan put.
 
“Akcija ‘Biciklom za Vukovar’ zamišljena je na način da poveže mjesta i ljude u zajedničkom odavanju počasti Vukovaru. Ove godine biciklom za Vukovar kreće dosad najviše sudionika, ukupno njih 33, a smještaj i jedan obrok dnevno pružit će nam jedinice lokalne samouprave, ustanove i pojedinci, rekao je Damir Luka Saftić, u ime organizacijskog tima akcije.

“Mi smo svi jedna duša. Vukovar se branio tri mjeseca, jer su ljudi bili zajedno, jer su brinuli jedni za druge i živjeli za cijelu Hrvatsku. To bi trebala biti i naša poruka za budućnost. Jedino ako smo zajedno i ako živimo kao jedan, možemo napredovati”, dodao je Saftić.  
 
Za sudionike akcije koje očekuje trodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno druženje i obilazak znamenitih lokacija te dva dana boravka u Vukovaru, organiziran je besplatni smještaj, obroci, kao i povratak autobusom za Zagreb.

U okviru akcije, u suradnji s Crvenim križem Vukovar, KBC-om Osijek i Udrugom darivatelja krvi, organizirana je i Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu.

Komentari