Bez pahulja: Hrvatsku zaobišao bijeli Božić

snijegSniježne radosti ovog Božića možemo samo sanjati. Hrvatska se 25. prosinca probudila okupana suncem, kojeg ponegdje zaklanjaju oblaci. Tijekom dana u nekim krajevima može se očekivati i kiša, ali pahuljama se ne treba nadati.

Za ovo doba godine u Hrvatskoj će danas biti neuobičajeno toplo, piše Index.hr. Temperature na Jadranu tako se kreću od 11 do 16 stupnjeva, a iznad deset stupnjeva ponegdje će biti i na kontinentu.

U Zagrebu se tako očekuje najviša dnevna temperatura od 14 stupnjeva. Najhladnije će biti na istoku Hrvatske, gdje bi temperature mogle ići i u minus. Toplo je vrijeme i u Lici i Gorskom kotaru, gdje se temperature kreću od 6 do 9 stupnjeva.

Već u četvrtak se, međutim, prema prognozi DHMZ-a mogu očekivati obilnije oborine. Kiša neće zaobići ni Dalmaciju, te će se zadržati do vikenda. Znatnije zahlađenje, međutim, ne treba očekivati. U Splitu će se tako primjerice najviše dnevne temperature i narednih dana penjati do 14 stupnjeva Celzijusa.

Građane Zagreba sutra očekuje kiša uz najveće dnevne temperature do 10 stupnjeva. Zahlađenje se očekuje u petak, kada će se temperature kretati između 1 i 7 stupnjeva Celzijusa. U subotu dolazi razvedravanje, ali sunčane zrake neće donijeti i novi porast temperature. U Zagrebu bi se ovog vikenda temperatura trebala kretati između 0 i 12 stupnjeva.

Obilnije padaline će, barem do kraja tjedna, zaobići istočne krajeve. U Osijeku se tako očekuje sunčano vrijeme s mjestimičnom naoblakom. U tom će se gradu temperature narednih dana kretati između -1 i 11 stupnjeva Celzijusa.

Tradicionalno najsunčaniji krajnji jug Hrvatske ovoga puta neće biti te sreće. U Dubrovniku se očekuju obilne padaline koje će trajati do vikenda, ali već u ponedjeljak stiže nova naoblaka. Dnevne temperature u Dubrovniku se kreću između 5 i 14 stupnjeva.