Besplatne filmske projecije u kinu Tuškanac

tuskanac-kinoBacači sjenki organiziraju besplatni filmski program u kinu ‘Tuškanac’ koji se održava utorkom i četvrtkom. Ulaz na projekcije je slobodan, a prva projekcija je večeras.

S ciljem promjene koncepta edukacije mladih i osiguravanja kvalitetnog programa u Zagrebu tijekom ljeta, multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1.-27. srpnja 2013, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati.

Program radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja.

Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Za sve to se brinu Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj i glumac), Bojan Mucko (kulturni antropolog), Mihael Giba (multimedijalni umjetnik), Petra Težak (glumica i dramska edukatorica), Zrinka Kušević (glumica i dramska edukatorica), Adam Luka Turjak (montažer i glazbenik), Mirko Bogosavac (psiholog), Marko Tadić (vizualni umjetnik) i Miro Manojlović (montažer i autor eksperimentalnog filma).

Uz radionice, Bacači sjenki organiziraju besplatni filmski program u kinu ‘Tuškanac’ koji se održava utorkom i četvrtkom. Ulaz na projekcije je slobodan.

Raspored projekcija:

Četvrtak, 11. 07. 2013. u 11h; Kad golubovi dolete / Vlasta Radovanović; Komedija; Trajanje: 73 min.

Utorak, 16. 07. 2013. u 11h; Izgubljena olovka / Fedor Škubolja; Film za djecu; Trajanje: 47 min

Utorak, 16. 07. 2013. u 12h; Moj stan / Zvonimir Berković; dokumentarac; Trajanje: 14 min

Četvrtak, 18. 07. 2013. u 11h; Priko sinjeg mora / Ljiljana Jojić; Igrani film; Trajanje: 75 min

Utorak, 23. 07. 2013. u 11h; Carevo novo ruho / Ante Babaja; Igrani film; Trajanje: 80 min

Četvrtak, 25. 07. 2013. u 11h; Ne okreći se sine / Branko Bauer; Igrani film; Trajanje: 111 min