BANDIĆEVA REFORMA NAPLATE PARKIRANJA: Snižava cijenu u prvoj zoni i uvodi naplatu u cijelom gradu!

Parkiranje - naplata parkiranja - prva zona
Foto: ZG express

Gradonačelnik Milan Bandić održao je radni sastanak s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, a glavna tema bila je uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga grada.

Uvede li se naplata parkiranja u cijelom gradu, neće doći do povećanja cijena ni u jednoj zoni, već jedino smanjenja. A kako ta naplata može biti provedena pravedno, efikasno i za džepove Zagrepčana jeftinije, otkrit će rezultati prometne studije s Fakulteta prometnih znanosti koju je Grad zatražio prije tri mjeseca, piše Večernji list u izvješću s ovog sastanka.

Bandić je na sastanku otkrio i neke novosti u vezi s povlaštenim parkirnim kartama u prvoj zoni: njihova cijena će se sadašnjih 100 sniziti na 80 kuna i moći kupiti će ih kupiti samo oni koji imaju prebivalište.

“Evo i jedna mala eksluziva, a to je da će u prvoj zoni povlaštenu kartu moći kupiti samo oni koji ondje imaju prebivalište, ne i boravište. Boravište će se micati iz odluke, jer to ljudi zlorabe”, rekao je Bandić.

Među sudionicima sastanka bio je i HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak koji je izjavio da se nije moglo čuti mnogo novosti.

“Čuli smo da se izrazila želja za naplatom parkiranja na području cijelog grada te da bi taj sustav trebao biti pravedan, racionalan i provediv. A nismo dobili nikakve informacije o tome kako se to planira napraviti”, kazao je Stojak.

Istaknuo je i da se planira uvesti naplata parkiranja na područjima gdje ne postoje osnovi prometni uvjeti da bi stanovnici mogli ostavljati svoja vozila.

“Preozbiljna je ovo tema da bi se o njoj razgovaralo bez ikakvih argumenata, studija, analiza i pokazatelja”, rekao je Stojak te dodao da se na sastanku govorilo o tome gdje će se uvesti naplata parkiranja, te da bi se ona trebala provesti u dvije faze.

“U prvoj fazi bi se provodila od prve do treće A i B zone, što do sada nije bilo slučaj, a u drugoj fazi bi se provodila od druge do pete zone na području čitavog grada”, objasnio je Stojak.