Bandić primio vatrogasce u povodu 150. obljetnice od utemeljenja vatrogastva u Zagrebu

Bandić primio vatrogasce u povodu 150. obljetnice od utemeljenja vatrogastva u Zagrebu
Foto: Zagreb.hr

U povodu 150. obljetnice od utemeljenja vatrogastva u glavnome gradu Republike Hrvatske, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi primio predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Na sastanku se razgovaralo o pokroviteljstvu gradonačelnika i Grada Zagreba te o programu obilježavanja ovoga velikog događaja za vatrogasnu zajednicu.

Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije Pavle Kalinić je rekao da je Grad Zagreb jako ponosan na svoju javnu vatrogasnu postrojbu i dobrovoljne vatrogasne postrojbe.

“Nadam se da ćemo biti još bolji u vremenu koje nam predstoji!”, rekao je Kalinić

Predsjednik VZGZ Zlatko Križanić posebno je naglasio da je gradonačelnik prihvatio ne samo pokroviteljstvo već i funkciju predsjednika Organizacijskog odbora proslave.

“Bit će to proslava velikog jubileja, a program će uključivati različite aktivnosti poput Dana otvorenih vrata na Trgu bana Josipa Jelačića, oslikavanje tramvaja s našim bojama, a kruna svega će biti svečana akademija u Lisinskome”, rekao je Križanić.

Osim spomenute obljetnice DVD-a Zagreb, JVP-e Grada Zagreba obilježavaju 110., a Vatrogasna zajednica Grada Zagreba 90. rođendan.

Komentari