Bandić poručio ministrici: Prestanite raditi cirkus s HNK-om

bandic-violicZagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas ministrici kulture Andrei Zlatar Violić da “prestane raditi cirkus” s Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK) u Zagrebu, dodavši kako od premijera Zorana Milanovića očekuje reakciju.
Bandić je novinarima izjavio da ministrica Zlatar Violić od početka “radi cirkus” s krovnom kulturnom nacionalnom kućom, te joj poručio da prestane “kadrovirati po stranačkom i prijateljskom ključu” i umjesto toga pusti struku da radi svoj posao.
“HNK je preozbiljna kuća da bi se netko s njom igrao, pa makar to bila i ministrica Zlatar. Očekujem od premijera reakciju”, izjavio je Bandić komentirajući izjavu ministrice da Grad Zagreb krši zakon uskraćivanjem svojeg dijela novca za HNK.
Novci koje od Grada Zagreba prima HNK nikad dosad nisu bili niti će biti u pitanju, ustvrdio je Bandić dodavši kako želi partnerski odnos.
“Ne, vaše pare, a moja glazba. Mi znamo isto naručiti glazbu, ja inače imam sluha za glazbu”, izjavio je Bandić novinarima nakon konferencije za novinare na kojoj je najavljena humanitarna trka Terry Fox Run.
Humanitarna trka održat će se po 14. put na Jarunskom jezeru u nedjelju, 22. rujna, a prikupljena sredstva namijenjena su Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.