Bandić otvorio Kup Hrvatske za šahistice

U dvorani Zrinski hotela Palace, gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio Kup Hrvatske za šahistice na kojem će, 23. i 24. studenoga, sudjelovati deset ekipa iz Buševca, Rijeke, Splita, Đakova, Petrinje, Zagreba, Siska i Vukovara.

sahistice
Drago mi je da se u najljepšem hotelu u Zagrebu po prvi puta odigrava Kup Hrvatske za šahistice, jer u našem se gradu šah igra više od sto godina, istaknuo je gradonačelnik Bandić, zahvalivši se predstavnicima organizatora, predsjedniku Hrvatskog šahovskog saveza Josipu Leki i predsjednici Komisije za ženski šah HŠS-a Ivanki Raguž. Iduće godine ja ću vam biti pokrovitelj Kupa, a i ubuduće možete računati na podršku Grada kako bi se ovaj sport, za koji je potreban poseban „kliker“ i ljubav, razvijao i popularizirao, dodao je gradonačelnik zaželjevši šahisticama da postignu što bolje rezultate.

Uz zahvalu gradonačelniku i gradskim službama na potpori i na suradnji u ostvarenju projekta Šah u školi, predsjednik Josip Leko izrazio je zadovoljstvo što su Kup Hrvatske za šahistice uspjeli organizirati u Zagrebu, te napomenuo da se Hrvatski šahovski savez uspio izboriti za organizaciju Europskog šahovskog natjecanja za juniore.