Bandić organizirao božićni prijem za ratne zapovjednike i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog

Bandić organizirao božićni prijem za ratne zapovjednike i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog
Foto: Zagreb.hr

U gradskoj palači Dverce održan je tradicionalni božićni susret gradonačelnika Milana Bandića i ratnih zapovjednika zagrebačkih postrojbi iz Domovinskog rata, predstavnika braniteljskih udruga Grada Zagreba te zagrebačkih branitelja iz Domovinskog rata.

“Božić najbolje pokazuje da se svi mi rađamo ne donoseći ništa na ovaj svijet ali da svojim životom možemo ostaviti veliki trag. Za sve naše heroje i članove njihovih obitelji Grad Zagreb je mjesto u kojem se osigurava dostojanstvo i pijetet žrtvi te stečevinama Domovinskog rata”, rekao je gradonačelnik.

“U Zagrebu se gradi spomenik Domovini, simbol stvaranja države, simbol podnesene žrtve, ali i ponosa hrvatskog naroda. Kao ljudi, moramo duboko suosjećati sa svakom žrtvom. Tu posebno suosjećanje zaslužuju obitelji koje još uvijek traže svoje najmilije, želeći im dati posljednje počivalište, a svojoj duši odmor od neizvjesnosti, nade i traženja“, dodao je Bndić

Gradonačelnik je uručio Medalju Grada Zagreba Ljiljani Alvir i Mandi Patko, predsjednicama udruge “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, za cjelokupan rad i izniman doprinos na području otkrivanja sudbina nestalih hrvatskih branitelja i svih nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Komentari