Bandić najavio: U petak ću otkriti pozadinu događanja u Holdingu!

milan-bandic-w-360Gadi mi se ovo… Da, dobro ste čuli, gadi mi se pričati o ovome… Tim je riječima započeo izvanrednu konferenciju za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na temu Zagrebačkog holdinga, izvještava Večernji list.

“Ova zemlja vapi za ljudima koji će povući crtu i napraviti red. To se mora napraviti. Ja ću u petak reći nešto… Gradski zastupnici će dobiti na klupu sve o poslovanju Holdinga u zadnje četiri godine. Ne bih se zamarao s time što je bilo u te četiri godine osim da se to nikad više ne ponovi”, rekao je Bandić.

Svi koji su u Holding došli “na halo” nisu trebali tamo doći, a nešto o tome znam. Sva ta zaposlenja koja su se dogodila protuzakonita su, rekao je Bandić te dodao: “Samo 21 čovjek bio je u direkciji 2008. godine, a danas ih je 246. Svi će oni dobiti nogu u skladu s procedurom i zakonom jer nisu ni trebali tamo doći.”

U ovoj Hrvatskoj treba uvesti reda pa makar mi u Zagrebu bili prvi. Netko mora uvesti reda, ponovio je.

“Jedino me mogu fizički ukloniti. Fućka mi se za izbore. Odgovorni ljudi trebaju donijeti odluke za generacije koje slijede, a ne za mandat. Znam što govorim. Ne možemo više dijeliti ono što nije zarađeno. Vidjet ćete do Nove godine koliko ću ja imati manju plaću, poručio je Bandić i još jednom ponovio da će u petak na gradskoj Skupštini u uvodnom govoru otkriti pozadinu događanja u Holdingu u posljednjih četiri godine, a sve će podatke zastupnici, dobiti u tiskanim materijalima na svojim zastupničkim klupama”, rekao je Bandić.