Bandić najavio testiranje antigenskim testovima svih učenika u 15 zagrebačkih škola!

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić na svojoj službenoj Facebook stranici najavio je da će se u osam osnovnih i sedam srednjih škola provesti testiranje antigenskim testovima kako bi se dobile informacija o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama.

Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, objavio je Bandić.

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola Grada Zagreba. U svakoj od 15 škola, 8 osnovnih i 7 srednjih, testirat će se po 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira.

Cilj testiranja je, kako stoji u ovoj objavi, na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba.