Bandić najavio pomoć poduzetnicima i rezanje plaća u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama

Bandić najavio pomoć poduzetnicima i rezanje plaća u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama
Foto: Zagreb.hr

Grad Zagreb priprema mjere kojima će pomoći zagrebačkim gospodarstvenicima i obrtnicima koji trpe velike posljedice epidemije koronavirusa.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio dvije gospodarske mjere kojima bi se pomoglo zagrebačkim obrtnicima i poduzetnicima, javlja Radio Sljeme

“Prvi prijedlog je da se svi poduzetnici čiji su prostori u vlasništvu Grada Zagreba oslobode plaćanja najamnine. Druga mjera je da se oko 400 tisuća zagrebačkih poduzetnika i obrtnika oslobodi plaćanja 30 posto komunalne naknade.”

Hrvatska gospodarska komora jučer je objavila da posljedice epidemije koronavirusa na poslovanje osjeća 80 posto domaćih tvrtki.

Do kraja tjedna gradonačelnik će predložiti i smanjivanje plaća u Gradskoj upravi i Holdingu te u gradskim zdravstvenim i kulturnim institucijama. “Negdje moramo uzeti da bi mogli dati”, ističe Bandić.

“Do konca tjedna usuglasit ćemo stavove sa sindikatima i ostalim socijalnim partnerima. Ideja je smanjiti plaće u Upravi, Holdingu, zdravstvenim i kulturnim ustanovama. To i država treba napraviti”, rekao je Bandić

Komentirajući mjere koje se poduzimaju zbog epidemije, Bandić je prozvao Vladu. “Potrebne su odluke, mjere i preporuke ne pomažu”, poručio je danas Vladi gradonačelnik Bandić.

“Zamislite da je predsjednik Tuđman ’95. donosio naputke i preporuke umjesto odluka. Znate gdje bi bili četnici – na Jelačić placu. Znači, odluke. Mi moramo donositi odluke koliko god teške bile”, rekao je Bandić.

Komentari