BANDIĆ: “Ispričavam se mladim ljudima. Proći će i ta korona pa ćemo piti pivu na štengama kod HNK”

Foto: Screenshot HRT

Gradonačelnik Milan Bandić prokomentirao je sinoćnju intervenciju policije i komunalnih redara kojom je prekinuto druženje mladih kod Hrvatskog narodnog kazališta.

“Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme. Proći će i ta korona pa ćemo disati svi punim plućima kod HNK i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti, iako ne smijem”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi HRT.

Izrazio je zadovoljstvo što je u Zagrebu danas 100 manje zaraženih nego jučer i sve sugrađane zamolio da se strogo pridržavaju mjera. Najavio je da će kontrole kod HNK biti svakodnevne. Za utorak je najavio sastanak s predstavnicima ugostitelja.

Podsjetio je kako su obrtnici mjerama Grada oslobođeni plaćanja najamnina za prostore i terase, a plaćaju i 30 posto manje komunalnog doprinosa. Te će mjere trajati najmanje do kraja godine, a možda i dulje, kazao je Bandić za televiziju Z1.

“Ovo će trajati još dva, tri tjedna, a onda ćemo ići silaznom putanjom. Nisam neki stručnjak, ali imam ja malo i Božjeg proviđenja”, rekao je Bandić. Kazao je kako je Arena spremna u slučaju potrebe prihvata oboljelih.

Komentari